En dejlig dansk
klassiker tilbehøret varierer rundt omkring i landet. I Skagen fx serveres
stegte rødspætter med tyttebær.
Hvis du skal stege
flere rødspætter end du kan have på din pande/pander, så kan det være en god
ide at tage ovnen til hjælp.
Arbejdstid: 30 min.
Stegetid: 10-14 min. Ikke fryseegnet. 4 personer.
#
4 rødspætter
1 dl hvedemel eller
rugmel
salt og peber
100-125 g smør
4 spsk hakket
persille
Tilbehør:
citronbåde og (nye)
kartofler
*
Sæt en bageplade med
bagepapir i ovnen og tænd på 200 °C.
Skyl og tør
rødspætterne.
Krydr melet med salt
og peber.
Vend rødspætterne i
melet.
Brun rødspætterne på
en varm pande med 50 g smør 2-3 min. på hver side.
Læg fiskene på den
varme bageplade og steg dem færdige i ovnen 3-5 min.
Kom resten af
smørret på panden og lad det brune let.
Kom persille i smørret.
Server rødspætterne
med kogte kartofler, persillesmør og citronbåde.
madABC.dk
har flere dejlige fiskeretter se selv her