I det nordligste Jylland serverer man råsyltede bær eller en
kompot af tranebær, tyttebær·eller stikkelsbær til den stegte rødspætte. Andre
steder er det mere almindeligt med persillesauce.
2 personer. Er du alene så halver portionen. Arbejdstid: 25
min. Stegetid. 10 min.
#
2 hele flåede rødspætter eller 300 g rødspættefileter
salt og peber
50 g rugmel eller durummel
100 g smør
1 spsk olie
Syltede tyttebær:
100 g tyttebær
2-3 spsk sukker
Tilbehør:
kogte kartofler
*
Tyttebær: Rør tyttebær med sukker.
Stil dem på køkkenbordet, og rør af og til, til sukkeret er
helt opløst.
RENS rødspætterne, og dup dem tørre.
Drys dem på begge sider med salt og peber, og vend dem i
mel.
Steg dem på en varm pande med halvdelen af smørret og olien
i 3-5 min. på hver side efter tykkelse (fileter skal have 2-3 min. på hver
side).
ANRET fisken på varme tallerkener, og kog panden af med
resten af smørret til en smørsauce.
SERVER rødspætterne med kogte kartofler, smørsauce og
tyttebær.
TIPS: Om sommeren kan du erstatte tyttebær med ribs.