Denne opskrift på
grønne frikadeller er lige til at gå til. Frikadellerne har masser af smag, og
de kan laves på cirka en halv time. Frikadellerne er geniale til madpakker, og
så er de også børnevenlige – vil du have mere smag, så tilføj gerne lidt flere
finthakkede krydderurter. Denne portion rækker til to sultne voksne, så du kan
nemt lave dobbeltportion.
Tilberedningstid: 30
min. Antal portioner: 2 – er du alene så har du til to dage.
# Ingredienser
1 squash (ca 400 g)
6 store gulerødder (ca
400 g)
1 løg
1 fed hvidløg
2 æg
50 g havregryn
50 g ost (fx bruge
cheddar, mozzarella, eller almindelig skæreost)
1 spsk hvedemel
1 tsk bagepulver
Salt og peber
Evt. 1 håndfuld hakket
persille
Olie til stegning (du
kan også supplere med smør)
* Tilberedning
Riv gulerødder og
squash på et rivejern.
Har du en
køkkenmaskine eller foodprocessor med indbygget rivejern, så brug den!
Læg de revne grønsager
i en skål og drys med groft salt.
Grønsagerne er fyldt
med vand, og saltet vil nu trække væsken ud af dem.
Lad det stå i minimum
15 min - jo, mere væske du kan fjerne, jo bedre bliver dine frikadeller.
Imens saltet arbejder,
river du løget fint.
Hvidløget presses, og
osten rives også.
Du kan også måle
havregryn, mel og bagepulver op.
Når de 15 min er gået,
hælder du vandet fra.
Pres dine grønsager i
en si.
Du kan også vride dem
i et rent viskestykke.
Hæld de 'tørre'
grønsager tilbage i en tør skål.
Tilføj løg, hvidløg,
æg, mel, havregryn, bagepulver, hakket persille, æg og ost.
Bland det godt.
Lad grønsagsfarsen
hvile i minimum 10 min, før du former dem.
Steg i rapsolie på en mellemvarm
pande.
Vend frikadellerne,
når de er gyldne på de ene side.
Det tager cirka fem
minutter.
Server evt. med en
grøn salat, stærk humus og groft brød.
Se alle opskrifter for børnekokke