Her er en dejlig,
fyldig vintersuppe, som smager ligeså godt næste dag. Perfekt til en kold
vinterdag. De gode ostebrød sætter prikken over i'et.
Arbejdstid: 30 min.
Stege/kogetid: 40 min. 4 personer
#
500 g kartofler
3 porrer
300 g hvidkål
2 fed hvidløg
100 g bacon i
terninger
1 spsk olie
2 liter grønsags- eller
oksebouillon
6 stilke timian
1 laurbærblad
6 enebær
1 tsk kommen
2 pølser fx kålpølser
(se Info nederst)
1 lille bundt
persille salt
Ostebrød:
8 skiver brød
200 g ost (fx
emmentaler eller gruyere)
3 spsk persille
*
Skræl kartoflerne og
skær dem i kvarte.
Rens porrerne og
skær dem i skiver.
Skær hvidkålen i
grove terninger.
Pil hvidløgsfeddene
og hak dem fint.
Steg bacon i en stor
gryde med olie, til det får farve.
Tilsæt porrer,
hvidkål og hvidløg og svits med, til grønsagerne falder lidt sammen og dufter.
Tilsæt bouillon,
kartofler, timian og laurbærblade.
Stød enebær og
kommen let i en morter, tilsæt og giv suppen et opkog.
Skru ned og lad den
simre i 25 min.
Skyl persillen og
hak den. Del den i to portioner.
Skær pølserne i
skiver og læg dem i suppen sammen med en portion persille.
Kog igennem og smag
til med salt.
Læg brødet på en
bageplade med bagepapir og tænd grillen i ovnen.
Riv osten groft og
fordel den på brødet og grill dem i ovnen, til osten smelter.
Drys med persille og
server sammen med suppen.
INFO: Kålpølse er en udbredt spise i den sydlige del af
Danmark samt i Slesvig-Holsten.
Hvordan man helt præcist laver en kålpølse, er der mange
meninger om. Den serveres til kål.
Pølsen indeholder ikke kål, men laves af svinekød.
Kålpølsen stammer fra Tyskland i 1800-tallet.
Kilde: Hjemmets bedste MAD og Sandra Leigh Draznin