Klassikeren fra det
mellemøstlige køkken er både nærende, mættende og velsmagende. Prøv den som
herlig snack med grønsagsstænger eller nyd den som smørepålæg.
ca. 6 personer. Udblødning:
10 timer. Arbejdstid: 30 min. Kogetid: 1 time
#
200 g tørre kikærter
1-2 fed knust
hvidløg
½ spsk tamari eller
sojasauce
1 spsk tahin (sesam
pasta)
saften af 1-2
citroner
3 spsk finthakket
persille
3 spsk finthakket
skalotteløg
¼ tsk cayennepeber
salt og peber
evt. lidt vand eller
olie
*
Udblød kikærterne i
vand 10-12 timer.
Kog dem i frisk vand
i 1 time.
Blend kikærterne, og
bland med de øvrige ingredienser.
Smag til med salt og
peber.
Hvis hummussen er
for tør, tilsættes lidt kogevand eller olie.
TIPS: Du kan bruge 2
dåser kogte kikærter og springe udblødning og kogning over.
Kilde: Hjemmets bedste MAD og Sandra Leigh Draznin