Tag en kødfri dag - der er masser af fylde i denne nemme,
grønne hverdagsret.
Til de meget sulte kan du tilsætte skivede, kogte kartofler
og evt. lave et par ekstra spejlæg.
4 personer. Arbejdstid: 25 min. Stegetid. 20 min.
#
1 løg
2 fed hvidløg
2-3 peberfrugter
300 g grønne bønner
4 tomater
1-2 spsk olie
2-3 spsk hvidvin eller vand
4 æg
persille eller purløg
salt og peber
Tilbehør:
4 skiver rugbrød
krydderurter
*
Pil løg og hvidløg, og hak dem fint.
Rens peberfrugterne, og skær dem i strimler.
Nip bønnerne, og skær dem i stykker på 3 cm.
Skyl tomaterne, og skær dem i terninger.
Steg løgene blanke på en pande med olie.
Tilsæt hvidløg, peberfrugter og bønner, og steg i et par
min.
Tilsæt vin eller vand, og lad retten simre i 5 min.
Vend tomaterne i, og krydr med salt og peber.
Fordel grønsagerne som 4 stakke på panden, og laven fordybning
i hver stak med bagsiden af en ske.
Slå et æg ud i hver fordybning, og lad det stege videre i
4-5 min.
Server med rugbrød og grønt drys.
Kilde: Hjemmets bedste MAD og Sandra Leigh Draznin