Beef Tournados er en god mulighed for at gøre det ekstra
lækkert når der skal kød på bordet. Her får du en opskrift på Beef Tournados
med bagte tomater og en lækker og intens rødvinssauce (eller sauce bordelaise,
som den hedder i det franske køkken).
2 personer. Er du alene så halver portionen. Arbejdstid: 40 min. Stege-/kogetid: ca. 15 min.
#
2 tykke tournedos af oksemørbrad eller andre gode bøffer
15 g smør
1 spsk olie
salt og friskkværnet peber
Hurtig rødvinssauce:
2-3 skalotteløg
1½ dl rødvin
100 g koldt smør
½ tsk rødvinseddike
Bagte tomater:
3-4 tomater
et drys sukker
2 kviste frisk timian
Bønner med bacon:
250 g friske grønne bønner
4 skiver bacon
Tilbehør:
brød eller kartofler
*
Skær tomaterne i halve, og læg dem i et ovnfast fad.
Krydr med salt, peber og sukker.
Bag dem i ca. 1 time ved 100 °C.
Krydr med timian.
Varm smør og olie på en pande, til det er gyldent, og brun
kødet ved god varme på begge sider. Skru ned, og steg videre i 4-7 min. på hver
side afhængigt af tykkelse og smag.
Pil skalotteløgene, og hak dem fint.
Kog dem med rødvin i en gryde, til væden er næsten væk.
Skru ned, og pisk små stykker koldt smør i gryden til jævn sauce.
Smag til med salt, peber og evt. et par dråber
rødvinseddike.
Nip bønnerne, og kog dem i 3-4 min. i letsaltet vand.
Skær bacon i små stykker, og steg dem sprøde på en
sliplet-pande.
Bland de friskkogte bønner med bacon.
Server tournedos med rødvinssauce, bagte tomater, bønner med
bacon og brød eller kartofler.