Giv de gode madpandekager en kærlig smagsoverhaling, og
spred ny pandekageglæde omkring middagsbordet. Her serveres der tortillas med
spicy tomatsalsa og masser af ost!
Pandekager er ikke bare pandekager, for variationerne er
uendelige! Er du vild med mexicansk mad, så eksperimenter gerne med
grundopskriften, så to pandekagedage aldrig bliver ens!
Tid: 15 minutter. Ovntid: 10-15 minutter. Antal personer: 2 (er du alene, så halver opskriften)
# Det skal du bruge til tortillas:
1 kugle mozzarellaost (125 g)
¼ bundt basilikum
2 tortillabrød (mexicanske pandekager)
25 g friskrevet parmesanost
salt og friskkværnet peber
Tomatsalsa:
2 tomater
1 forårsløg
½ limefrugt
½ spsk syltede jalapeños
½ spsk olie
*
Sådan laver du tortillas:
Tænd ovnen på 210 °C.
Tomatsalsa: Skær tomaterne i små tern.
Rens forårsløg, og snit fint.
Riv limeskallen på den fine side af rivejernet, og pres den
for saft.
Hak jalapeños groft, og bland det hele sammen med olie.
Skær mozzarellaosten i skiver, og pluk basilikumbladene.
Fordel mozzarellaost og basilikum på de 2 tortillaer på den
ene halvdel.
Drys med parmesan, krydr med salt og peber, og fold dem
sammen på midten.
Læg tortillaerne på en bagerist, og bag dem i ovnen i 10-15
minutter, til de er gyldne og sprøde. Skær tortillaerne i skiver, og anret dem
med tomatsalsa.
Server straks.
Tips: Du kan bruge andre typer ost end mozzarella, fx
gedeost eller revet cheddar. Kogt skinke og røget laks er også godt som
alternativt fyld.