Luksus-kartofler for
voksne server som tilbehør til et stykke stegt kød eller fx til fyldte skinkeschnitzler.
Nem opskrift på lækkert tilbehør til hovedretten. Glæd dig til at nyde de
skiveskårne kartofler bagt i ovnen med en god ost smuldret over
Arbejdstid: 20 min. Koge/bagetid: 35 min. Fryseegnet. 2
personer. Er du alene så halver portionen.
#
500 g kartofler
1½ dl piskefløde
1 fed hvidløg
salt og peber
50 g danablu, brie eller
anden god ost
*
Tænd ovnen på 200 °C.
Skræl kartoflerne og
skær dem i meget tynde skiver.
Giv fløde og det
hele pillede fed hvidløg et opkog og tilsæt salt og peber.
Tag hvidløgsfeddet
op og vend kartoflerne i fløden.
Lad dem simre et 3-5
min. i gryden og hæld dem over i et smurt ovnfast fad.
Sæt fadet i ovnen 20
min.
Smuldr danablu over
gratinen og bag den færdig ca. 10 min.
TIPS: Kan du ikke
lide danablu, så brug en anden ost du synes om.
Kartoffelgratin
minder en del om flødekartofler. Derfor lyder det måske lidt misvisende i en
danskers ører at kalde denne ret for gratin. For på dansk er en gratin en
æggebaseret ret, som hæver, når den bliver bagt, lidt ligesom en soufflé – som
fx blomkålsgratin. Men faktisk er en gratin en ret, der bliver gratineret.
Gratineret betyder at give en gyldenbrun skorpe ved at udsætte den for stærk
overvarme.
Se mere lækkert tilbehør her
Kilde: Hjemmets bedste MAD og Sandra Leigh Draznin