4 æggeblommer
100 g brun farin
1 spsk vaniljesukker
2 spsk kakao
1 spsk pulverkaffe
2 ½ dl piskefløde
3 dl cremefraiche 38%
Pynt:
50 g mørk chokolade
1 knsp kardemomme
2 spsk smør
Tilbehør:
100 g rosiner
1 dl rom
1-2 appelsiner
Pisk æggeblommer, farin, vanilje, kakao og kaffepulver godt.
Pisk creme fraichen i.
Pisk fløden stiv og vend den i æggemassen.
Pynt: Bræk chokoladen i mindre stykker og smelt den i en gryde sammen
med kardemomme og smør.
Hæld isblandingen i en rund form på ca. 1 ½ l.
Dryp chokoladepynten over og træk en gaffel gennem isen, så den bliver
marmoreret.
Sæt isen i fryseren mindst 5 timer.
Lad isen stå på køkkenbordet mindst 15 min., inden den vendes ud på et fad, så bliver den mere skærbar.
Udblød rosinerne nogle timer i rommen.
Skær skrællen af appelsinerne, så den hvide hinde følger med.
Skær appelsinerne i så tynde skiver så muligt.
Løsn isen langs formens kant og vend den ud på et fad.
Pynt med rosiner og appelsinskiver.