I juni er det højsæson for danske fisk. Så besøg
fiskehandleren og prøv fx hans makreller og hornfisk, som du kan servere med sommerlige
salater. Er du til makrel, så prøv også Grillstegt
makrel med kartoffelsalat
Arbejdstid: 30 min. Stegetid: 15 min. Ikke fryse-egnet. 2
personer. Er du alene så halver portionen.
1 hornfiskefilet (300 g)
1 bdt persille
hvede- eller rugmel
15 g smør (eller olie)
salt og peber
Radisesalat:
1 bdt radiser (skiver eller tern)
2 tsk sukker
2 spsk citronsaft (eller vineddike)
1 dl cremefraiche, syrnet fløde eller fromage frais
½ agurk (skiver eller tern)
1 æble (skiver eller tern)
salt og peber
Tilbehør: rugbrød
*
Skrab skællene af hornfiskefileten og klip finnerne af.
Del fileten i 4 stykker og drys dem indvendigt med salt og
peber.
Skyl og pluk persillen og blancher den i kogende, letsaltet
vand i et øjeblik.
Fordel den afdryppede persille på fisken, rul dem sammen og
bind med snor.
Vend dem i mel krydret med salt og peber og steg dem på en
pande med smør eller olie (i alt 12-15 min. efter tykkelse).
Rør sukker ud i citronsaft eller vineddike og rør
cremefraichen i.
Smag til med salt og peber og vend radiser, agurk og æble i.
Anret med hornfiskerullerne og giv rugbrød til.
Tips: Smør evt. fisken med sennep, før den fyldes med
persille.
Gem evt radisebladene - de kan bruges som spinat.
Kilde: Hjemmets bedste MAD og Sandra Leigh Draznin