Lige nu (juni) er det højsæson for danske fisk. Så besøg
fiskehandleren og prøv fx hans makreller og hornfisk, som du kan servere med
sommerlige salater. Er du til hornfisk, så prøv også Hornfiskeruller med
persille og radise-salat
Arbejdstid: 20 min. Koge/stegetid: 16 min. Ikke fryse-egnet.
2 personer. Er du alene så halver portionen.
#
2-4 friske makrelfileter (300 g)
500 g nye kartofler
½ citron (usprøjtet, skal og saft)
1 spsk vineddike
1-2 tsk dijonsennep
2 spsk olie
½ rødløg (fintsnittet)
2 stilke blegselleri (fintsnittede)
salt og peber
Drys: persille
Skrub kartoflerne rene og kog dem i letsaltet vand i 8 min.
Sluk for varmen og lad kartoflerne trække møre under låg
(ca. 8 min.).
Hæld vandet fra kartoflerne og lad dem køle lidt af.
Skær dem i skiver eller både og vend dem sammen med 1 tsk
fintrevet citronskal, 1 spsk citronsaft, vineddike, sennep og olie.
Tilsæt rødløg og blegselleri og smag til med salt og peber.
Krydr makrelfileterne med salt og peber og dryp dem med lidt
citronsaft.
Steg dem på en varm grill, en grillpande eller en stegepande
med lidt olie (ca. 5 min. på skindsiden og 1-2 min. på kødsiden).
Anret med kartoffelsalat og drys med persille.
Kilde: Hjemmets bedste MAD og Sandra Leigh Draznin