Sommermakrel er en dejlig spise - og billig - den egner sig
glimrende til grillmad. Her ses friske makreller på grillen, men de røgede
smager næsten bedre.
Til 4 personer. Tilberedningstid: ca. 30-40 min. Ikke
fryseegnet.
#
2 store eller 4 små makreller
2-3 løg
1 citron
1 fennikel eller ½ bladselleri
3-4 spsk olie
salt, peber fra kværn
*
1. Rens og tør makrellerne godt og gnid dem ind- og
udvendigt med groft salt.
Lad dem trække i 5 min.
Skær løgene i tynde ringe og fennikelen i strimler.
2. Skyl fiskene let, tør dem og fyld bugen med løg og
fennikel.
Luk bugen med tandstikkere eller grillnåle.
Fiskene pensles med en blanding af citronsaft, peber og
olie.
Grill dem til kødet er fast ved rygbenet.
Pensl makrellerne ofte og vend dem, når de er faste og
gyldne på undersiden.
3. Evt. rester af løg og fennikel kan grilles på et stykke
folie ved siden af.
Serveres med sprød flüte og en grøn salat.
Variation:
Grillstegt, røget makrel er en endnu nemmere ret, der kun
tager nogle få minutter at tilberede.
Rens de røgede fisk for ben, skær hovederne af, men lad
skindet blive siddende.
Smør skindet med olie og læg fisken på grillen. Giv den 8-10
min.
Serveres med nye kartofler og kryddersmør eller en god
kartoffelsalat (se opskrift).