Brøndkarsecreme:
200 g Karolines Køkken kvark 1%
1 tsk dijonsennep
½ tsk groft salt
friskkværnet peber
1 potte brøndkarse
1 kg nye kartofler
500 g nye gulerødder
1 spsk smør og olie
½ tsk groft salt
friskkværnet peber
4 stykker laksefilet med skind (ca. 450 g)
½ tsk groft salt
friskkværnet peber
Tilbehør: 200 g grøn salat
Brøndkarsecreme: Rør kvarken sammen med sennep, salt og peber.
Tilsæt friskhakket brøndkarse.
Skrub eller skrab kartofler og gulerødder.
Sæt kartoflerne over i en gryde med vand, der lige dækker og giv dem et opkog. Skru ned for varmen og lad dem simre under låg ca. 12 min.
Hæld vandet fra kartoflerne, men lad ca. 1 dl. blive tilbage.
Læg gulerødderne ved og tilsæt smør- og rapsolie, salt og peber.
Damp kartofler og gulerødder under låg ca. 6 min. - til de er møre.
Krydr laksestykkerne med salt og peber og steg dem på skindsiden på en varm grill, en grillpande eller under grillen i ovnen ca. 6 min.
Vend dem grill dem ca. 2 min. på den anden side.
Server med kartofler, gulerødder, salat og brøndkarsecreme.
Fryseegnet: Ikke afprøvet