Logo

Pizza Margherita 2

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Pizza Margherita 2

 

Ælt evt. din pizzadej sammen om morgenen med koldt vand, og sæt den i køleskabet. Lad dejen hvile 30-60 minutter ved stuetemperatur og du er klar til at bage verdens bedste pizza.

2 pizzaer. Er du alene så halver portionen. Arbejdstid: 35 min. Hævetid: 1-1½ time. Bagetid: 10-12 min.

 

#

Pizzadej:

15 g gær

2½ dl vand

½ tsk sukker

300 g pizzamel (tipo 00)

1 ½ tsk groft salt

1 spsk olie

lidt durummel

 

Fyld:

200 g færdigkøbt pizzasauce

150 g mozzarellaost

lidt olie

flagesalt og sort peber

frisk basilikum

*

 

Rør gæren ud i vandet (maks. 37 °C), og tilsæt sukker og mel (hold lidt tilbage).

Ælt dejen i 5-8 min, og tilsæt salt og evt. olie.

Dejen skal være blød og elastisk tilsæt evt. det sidste mel, hvis dejen er for klistret.

Lad dejen hæve tildækket i 1 times tid.

 

Vend dejen ud på meldrysset bord, og del den i 2 stykker.

Form dem til kugler, og lad dem hvile i 20-30 min. hvis du har tid.

 

Sæt 2 bageplader i ovnen, og tænd på 250-275 °C varmluft.

 

Rul dej kuglerne ud til to pizzabunde i den tykkelse, som du foretrækker.

Læg dem på hver sit stykke bagepapir.

 

Smør de to pizzabunde med tomatsauce, og sæt dem ind på de varme plader i ovnen i 5 min.

 

Dryp mozzarellaosten af, og skær den i tynde skiver.

Fordel dem på pizzaerne, og bag i ca. 5 min mere.

 

Stænk pizzaerne med olie, og drys med flagesalt og friskkværnet sort peber.

Pynt med basilikumblade, og server-straks.

 

TIPS: Du kan erstatte tomatsaucen med friske cherrytomater skåret i halve. Drys 1 spsk saltede kapers på tomaterne, og fordel mozzarellaskiverne over. Bag i ca 10 min, og pynt med rucolasalat.

 

Pizza Margherita er en typisk napolitansk pizza med San Marzano tomater, mozzarella fior di latte, frisk basilikum, salt og ekstra jomfru olivenolie.

En udbredt fortælling lyder at pizzamanden Raffaele Esposito fra Pizzeria Brandi i juni 1890 opfandt en ret kaldet "Pizza Margherita" til ære for dronnignen af Italien, Margherita af Savoyen, og Italiens samling, siden ingredienserne er tomat (rød), mozzarella (hvid) og basilikum (grøn), hvilket skulle repræsentere de samme farver som landet flag Tricolore.

Dette er dog sandsynligvis en legende, da pizza med diss ingredienser også blev fremstillet i Napoli mellem 1796 og 1810.[

Molto delizioso - prova te stesso.

 

Kilde: Hjemmets bedste MAD og Sandra Leigh Draznin

 


 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (3 stemmer)
Siden er blevet set 2.427 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvem bliver vores næste statsminister?
Foreslå nyt svar
Effektiv reklame - klik her