500 gram hakket svinekød
2 spsk kinesisk soja
1 tsk finthakket ingefærrod
1 tsk salt
500 gram frisk spinat
1 portion Wontonhylstre
1 25 l. hønse bouillon
1 bakke brøndkarse
Fyld: Bland hakket kød, soja, ingefær og salt.
Kog spinaten, hak den og rør den sammen med det øvrige.
Dejen til wonton rulles tyndt ud og skæres i firkanter på 8 x 8 cm.
Læg fyldet på midten og fold dejen sammen.
Wonton foldes på forskellige måder, som ruller, som pakker, som poser osv.
Brug vand til at ”klistre” dejen sammen
Når de er færdige stilles de på et fad og dækkes med et tørt klæde.
Bring 2 liter vand i kog og kom wontonhylstrene i.
Kog dem under låg i ca. 5 minutter.
Lad dem dryppe af på i en sigte.
Kom de kogte wontons i den kogende hønsebouillon sammen med brøndkarsen eller itu revne spinatblade.Serveres straks
Tips: Dette er ikke den wontonsuppe, der i almindelighed serveres på kinesiskerestauranter. Kineserne kalder denne ret for ”suppe wonton” og giver den som en mættende frokostret. De 7-8 wontonhylstre i hver portion gør den til et heltmåltid.