Fyldte små kødbylter og en blanding af orientalske
krydderier gør denne slippe til en rigtig delikatesse.
• Kyllingefars af hvidt brystkød er den magreste fars af
alle.
Forberedelse 1 time. Tilberedning 15 min. 4 portioner
# Råvarer til Wontonsuppe:
160 g finthakket kyllingebryst
1 æg
½ dl soya
1 spsk hoisinsauce
1 spsk risvineddike
1 spsk sukker
2 tsk Maizenamel
¼ tsk stødt ingefær
¼ tsk sort peber
½ dl fintsnittet forårsløg
8 wontonplader af hjemmelavet dej
1 l hønsebouillon
*
Fremgangsmåde:
1 Bland kyllingekødet med æg, 1 spsk soya, hoisinsauce,
vineddike, sukker, maizena, ingefær og peber.
Rør det godt til en smidig fars.
Rens forårsløgene og hak dem.
Rør 2 spsk af løgene i farsen.
Dæk farsen med plastfolie og stil i køleskabet 15 min.
2 Fordel farsen på midten af dejpladerne.
Pensl kanterne med vand.
Føj hjørnerne sammen og pres dem til, sno dem en halv
omgang.
Tryk også siderne sammen så fyldet ikke løber ud.
3 Bring bouillonen i kog i en stor gryde.
Læg wontonbylterne i og kog dem til de kommer op til
overfladen, ca. 10 min.
4 Si bouillonen og bring den i kog igen.
Tilsæt resten af soyaen.
Fordel bylterne i suppetallerkner og øs bouillonen over.
Drys til sidst resten af forårsløgene over og server straks.
Tips & råd
Hjemmelavet wontondej:
bland i en foodprocessor
2 dl hvedemel, ½ tsk salt og 2 små æg til en dej.
Drys dejen med mel og lad den hvile i køleskabet ca. 1 time.
Begynd med dejen og lav fyldet mens den hviler i køleskabet.
Rul dejen ud på et melet viskestykke til en plade 24x48 cm
eller 8 plader 12x12 cm.
En lille mængde sukker indgår ofte i orientalske opskrifter.
Sukkeret giver den sursøde smag som er så karakteristisk for
dette køkken.
(Wontonplader kan købes færdige i asiatiske butikker)
PR. PORTION: Energi: Kcal 242 = kJ 1016
Kulhydrat 30 g Protein 17 g Fedt 6 g (22%) Fibre 1 g