3-4 store løg
3-4 fed hvidløg (eller efter smag)
1 glas grønne linser (ca. 1-1 ½ dl)
2 grønsagsbouillonterninger
ca. ¾ dåse koncentreret tomatpure
ca. 3 liter kogende vand
1-2 grønne chilipeber (stærke eller milde efter smag)
ca. ½ dl olie
4-5 kartofler i tern
1-2 gulerødder i skiver
Krydderier:
ca. 1 tsk god karry
ca.2 tsk timian
ca.½ tsk rosenpaprika
ca. 1-2 tsk peber
evt. andre krydderurter efter smag
Linserne skylles maget grundigt, løgene skæres i strimler, hvidløg
skæres i skiver/ eller hakkes.
Svits karryen i olie og hæld løg og hvidløg ved i ca. 2 minutter, kom
linserne (afdryppede) ved og svits i ca. 2 min. yderligere.
Kom herefter tomatkoncentratet i og svits med.
Hæld det kogende vand over og tilsæt alle andre ingredienser, undtagen
kartofler og gulerødder, og lad koge i ca. 45 minutter.
OBS! Kartofler og gulerødder kommes først i de sidste 15 minutter.
Server rygende varm og med et godt brød til.