5 store tomater
5 løg
1 l tomatjuice, dansk
2 spsk ris
½ l vand
1 tsk paprika
et lille stk chili
1 peberfrugt
smør eller olie
salt og peber
Løgene snittes fint og steges i olien sammen med paprika, salt og peber og et lille stykke chili.
Det skal gøres grundigt, 5-10 min.
Risene kommes i.
Dæk det med vand og lad det koge 20 min.
De sidste 5 min. sammen med tomatjuicen og peberfrugten, der er skåret i små stykker.
Tomaterne skæres i små stykker og kommes i suppen lige inden servering.
Tomatsuppen er fin med en ordentlig portion brødcroutoner. Brødcroutoner laves af daggammelt franskbrød, som skæres i terninger og tørres i ovn ved 150-160°C en god halv time, til de er godt sprøde. Du kan evt. dryppe dem med lidt olivenolie under ristningen eller drysse hakket hvidløg henover, før de sættes i ovnen. Tørrede krydderurter kan også bruges.