(6-8 personer)
1 kg røget skinke
vand
suppevisk af frisk salvie, laurbærblade, timian og peberkorn
300 g små løg
300 g kålroe
300 g gulerødder
1 kg kartofler
olie
smør
salt
frisk salvie, persille og kørvel
Læg skinken i blød i koldt vand i et døgn, før den tilberedes. Vandet bør skiftes et par gange. Kødet blancheres, lægges i en ren gryde og dækkes med frisk vand, hvor det koges sammen med suppevisken i 1 time og 45 minutter. Løgene pilles og blancheres. Vandet hældes fra, og løgene stilles til afkøling. Derefter steges de i en smule olie. Kartoflerne skrælles og skæres i halve eller kvarte. Kålroe og gulerødder skæres i tern og lægges i suppen sammen med løg og kartofler. Læg låg på og lad det koge i 45 minutter. Tag skinken op, fjern fedtet og bræk kødet ud i store stykker, der lægges i en stor skål. Fordel grønsagerne oven på kødet. Rør en klat smør i suppen, tilsæt de friske, hakkede krydderurter og smag til med salt. Øs suppen over retten og servér med masser af frisk brød til.