Logo

Italiensk bønnesuppe

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

200 g hvide bønner
½ l. vand
1 kvist timian
2 laurbærblade
½ tsk salt
3 porrer
225 g selleri
1 spsk olie
1 ½ l. grønsagsbouillon
1 ds konc. tomatpuré 70 g
½ tsk tørret merian

Udblød bønnerne i rigeligt koldt vand i ca. 12 timer.
Hæld udblødningsvandet fra og kog bønnerne meget møre i ca. 1 time i ½ liter vand tilsat timian, laurbærblade og salt.
Purer halvdelen af bønnerne sammen med lidt af kogevandet i en foodprocessor eller gnid dem igennem en sigte.
Rens porrer og selleri.
Skær porrerne i skiver og selleri i terninger.
Svits grønsagerne i en gryde i olie.
Tilsæt bouillon, tomatpuré, merian samt lidt salt og peber.
Kog grønsagerne i ca. 15 minutter, til de er møre.
Kom de purerede og hele bønner i suppen og varm dem igennem.
Smag suppen til med salt og peber.
De kan servere lidt reven parmesanost samt groft brød til suppen.

 

Suppen kan fryses. Holdbarhed ved minus 18°C er ca. ½ år.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (3 stemmer)
Siden er blevet set 2.918 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Danmarks søer og åer er forurenede, gør Magnus Heunicke nok?
Foreslå nyt svar
Effektiv reklame - klik her