Logo

Stærk rejesuppe - Thom Yam Gung

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

1 liter vand
20 tigerrejer (ca. 200 g)
3 skalotteløg
4-5 små cherrytomater
2 stilke citrongræs
2 spsk fiskesauce
4 skiver frisk galangarod
150 g markchampignon
5 kaffirblade (Bai makluud)
½ kop citronsaft
5-6 friske chili (Prik kii nuu)
½ tsk knust hvid peber
2 tsk sød chilipasta (Nahm prik phou)
 
Rens rejerne og skær dem halvt igennem på langs fra rygsiden
Pil løgene og flæk dem på langs i fire stykker
Skær tomaterne i kvarte
Knus citrongræsstilkene med det flade af en stor kniv eller køkkenøkse
og bind en knude på dem
Rens svampene og skær dem i kvarte
Knus kaffirblade og chili, så saften kan trænge ud
Varm vandet op i gryden til det næsten koger
Tilsæt alle ingredienser undtagen rejer
Kog igennem i fem minutter, mens der af og til røres rundt
Tilsæt rejer
Når suppen igen begynder at koge tages den af varmen og er klar.
 

Tips:  Pas på at rejerne ikke koger for længe,- så bliver de seje
Snittet i ryggen på rejerne bevirker at de folder sig ud ligesom en
sommerfugl når de kommer i den varme suppe.
Jasminris kan spises som tilbehør.

   
Tips: Thom Yam kendes over hele Thailand. Det er en rig suppe kogt på
forskellige råvarer: F.eks. kylling eller skaldyr. Mest udbredt og kendt
er nok suppen kogt på store rejer. Får du den i Thailand er den ofte
MEGET stærk, og da det er en suppe kan den godt brænde meget på
læberne. Rigtigt tillavet er det dog så stor en smagsoplevelse at det
rigeligt er alle pinsler værd.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (5 stemmer)
Siden er blevet set 1.664 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Regeringen, er der nogen der skal udskiftes?
Foreslå nyt svar
Effektiv reklame - klik her