Suppe:
2 mellemstore selleri
2 porrer
2 fed hvidløg
1 spsk smør
3 stor spsk madras carry
1 tsk kardemommefrø
1 l stærk hønsefond- og den skal være stærk
½-1 l vand
salt og peber
Skum :
2 dl piskefløde
50 g ingefær
fintrevet skal af 1 appelsin
saft af 1 lime
salt
Start med at piske fløden til skum.
Bland med krydringen og stil det lunt så det syrner.
Hvis man ikke synes man har tid til det bruger man cremefraiche istedet for fløde.
Rens og skær grønsagerne i meget store tern.
Klar porrerne i 1 spsk smør.
Når de er klare kommes carry og kardemomme i, og steger til det dufter. Kom fond, vand, salt og peber i og kog sagte til grønsagerne er meget møre.
Kom det hele i foodprocessor og kør til det er helt jævnt.
Spis suppen brændende varm, med en klat skum oveni.
De to ting sammen gør underværker ved hinanden.