Der findes mange varianter af rødbedesuppe, denne med pocheret fisk hører til de mest enkle. Fisken tilberedes ved blot at blive overhældt med den skoldhede suppe.
250 g groftrevne rødbeder
1 revet gulerod
2 små løg i tern
15 g smør
8 dl grønsags- eller hønsebouillon
1 tsk sukker
200 g skrubbe- eller rødspættefileter i strimler
2 spsk citronsaft
½ bundt hakket persille
1 dl cremefraiche 18%
Sauter grønsagerne i smørret i en gryde under jævnlig omrøring i 5 min.
Hæld bouillon og sukker ved og bring suppen i kog, kog den 20 min.
Varm imens fire dybe tallerkener i varmt vand.
Blend suppen og hæld den tilbage i gryden.
Smag til med peber, citronsaft og evt. salt.
Fordel den rå fisk i de forvarmede tallerkener og hæld den skoldhede suppe over, anret med en skefuld cremefraiche og persille og server med brød.
Grønsager pr. person: Ca. 150 g