(6-8 personer) (bagerst på billede)
(forrest: Agen sveske-armagnac is - se opskrift)
1 vaniljestang.
3 store æg.
150 g hjemmelavet vaniljesukker (1).
55 g sigtet hvedemel.
1 knsp. fint salt.
2 dl cremefraiche 38%.
1 ½ dl sødmælk.
1 stk hel stjerneanis.
1 spsk eau-de-vie de Poires.
2 store modne, men faste pærer.
225 g Agen svesker, gerne med sten.
Smør og hjemmelavet vaniljesukker til formen
Forvarm ovnen til 200°.
Smør et ovnfast fad godt med smør og drys med hjemmelavet vaniljesukker og stil til side.
Flæk vaniljestangen med en skarp kniv, skrab vaniljekornene ud og lad dem sidde på kniven.
Kom den fiækkede vaniljestang ned i beholderen med den hjemmelavede vaniljesukker.
Kom de hele stjerneanis i en krydderikværn eller morter og kværn så fint som muligt.
Vær forsigtig med ikke at overdosere, når krydderiet tilsættes.
Kom æggene i en skål og pisk dem skummende.
Tilsæt vaniljekorn, vaniljesukker, sigtet hvedemel, salt, cremefraiche, mælk, stjerneanis og eau-de-vie.
Pisk dejen sammen til en homogen masse og lad stå og hvile i min. 10 min.
Skræl pærerne og og halver dem.
Skær hver halvdel i kvarter og fjern kernehuset.
Skær hvert kvarte stykke i fire skiver.
Fordel skiverne i fadet sammen med sveskerne.
Hæld dejen gennem en sigte (hvis der skulle være stykker af stjerneanis) over pærer og svesker.
Stil fadet på en bageplade i midten af ovnen og lad den bage i ca. 40 minutter, eller til kagen er gylden, og dejen er hævet op om frugterne.
Lad clafoutis'en køle af på en rist.
Spis clafoutis'en lun eller ved stuetemperatur.
Kagen bør ikke opbevares i køleskab!
(1) Hjemmelavet vaniljesukker: Fyld et stort sylteglas med sukker og 2-3 flækkede vaniljestænger. Lad glasset stå tillukket i 1 uge, således at aromaen fra vaniljen trænger ud i sukkeret. Fyld efterhånden op med mere sukker og flere vaniljestænger.