selleri
evt. anden hvid rod
frisk ingefær
malet sesam
opblødt solsikke eller græskarfrø
citron
cayenne eller chili
timian/basilikum
friskrevet peberrod
soya
mælkesyregærede rødbeder
Vask rødder, skær og kom i blender sammen med lidt vand, lidt citron, salt, cayennepeber el. andet stærkt, frisk ingefær og timian.
Det ku' også være basilikum el. andet tørret urt.
Lidt opblødte frø eller kærner, som blendes med el. lidt malet sesamfrø/græskarkærner.
Man kan fx bruge lidt pastinak el. persillerod for at tilføre lidt sødme. Det kommer helt an på selleriens smag.
Når det er blended, må man smage på den og tilsætte, hvad der mangler. Derefter hældes den blot i en gryde og varmes op!
Den skal ikke være for tyk, men det er en smagssag.
Rør omhyggeligt i gryden, så det nederste ikke bliver for varmt.
Når lillefingeren synes det bliver for varmt, tages gryden af og suppen hældes op med det samme.
Hvis suppen efterlades i gryden, bliver den for varm.
Det hele tager ca. 3 min. hvis man har tingene gjort klar i køleskabet.
Ovenpå lidt frisk peberrod.
Hørfrøsnacks er fine til suppen!