En bakke kyllingestykker med skind
En flaske billig hvidvin (7 dl)
7 dl mælk
14 dl kyllingefond
rød karry
en bakke champignons (i skiver)
en pakke bacon
2-3 peberfrugter (i tern)
2 løg
en bakke flødeost (neutral)
2 fed hvidløg
forårsløg eller purløg
smør
hvid peber
tomatpuré (ikke koncentreret)
Fond:
2 løg
2 gulerødder
et par fed hvidløg
1 chili
5 peberkorn
3 laurbærblade
2 timiankviste
1 rosmarinkvist
1 hønsebouillon terning
1 grønsagsbouillon terning
Steg kyllingestykkerne ca. 5 min på panden, så fedtet steger fra.
Grovhak ingredienserne til fonden, og kom dem i en suppegryde sammen
med kyllingestykkerne og 2 liter vand, og kog ca. 1,5 time
Tag kyllingestykkerne op, og hæld fonden igennem en si, og smid
grønsager osv. væk.
Smelt en stor klat smør i suppegryden, og svits hakket løg, champignon
og peberfrugt sammen med 1 god tsk rød karry.
Tilsæt vin, fond og mælk og kog op.
Tilsæt 2 fed knust hvidløg, ½-1 dl tomatpure og rør flødeosten ud i
suppen.
Jævn med meljævning.
Smag til med hvid peber, salt, tomatpuré og karry indtil den er god
stærk og krydret.
Evt. chili hvis man ønsker den stærkere.
Pil kødet fra kyllingestykkerne og smid det i suppen.
Server med ristet bacon og hakket forårsløg eller purløg ovenpå.