Denne suppe kan spises lun som en forret med ristet brød. Den kan også drikkes iskold af et glas som en lassi, til stærk mad eller "hotte" snacks. Den slukker tørsten på en varm sommerdag og denne lassi er ikke en hund.
½-1 rød chili
2 fed hvidløg
5 dl hønsekødsbouillon
2 små (500 g) courgetter
2 store kartofler
1 spsk citronsaft
3 dl græsk yoghurt
hakkede friske mynteblade
salt og peber
Tilbehør: flute eller ristet brød
Fjern kernerne fra chilien, hak chili og hvidløg fint.
Bring bouillonen i kog.
Skær courgetter og kartofler i tern.
Kom courgette, kartoffel, chili og hvidløg i bouillonen.
Lad det koge, til kartoffelternene er møre.
Mos suppen gennem en sigte, eller blend den.
Bland citronsaft, yoghurt og mynte sammen, og pisk det i suppen.
Juster evt. suppens konsistens med bouillon.
Smag til med citronsaft, salt og peber
Pynt evt. med friske mynteblade.