2 l fiskefond eller bouillonterning
2 røde peberfrugter
½ fennikel
1 løg
1 stor spisekartoffel
4 - 6 fed hvidløg
1 lille knold frisk ingefær
Lidt olie
Fisk og skaldyr efter eget valg (f.eks. pillede rejer) som fyld i suppen.
Kom lidt grønsagsrester - fx. lidt gulerod, selleri, porre, løg, pastinak og saften af en citron i en gryde.
Hæld 2 liter vand på og kog det godt igennem (ca. 10 min).
Tilsæt 5 - 10 peberkorn og et laurbærblad.
Kom fiskeben, fiskehoved og fiskeskind i fonden og kog videre i ca. 20 - 25 minutter - ikke længere.
Sigt fonden og kog den op.
Hvis den mangler smag kan der evt. tilsættes en enkelt bouillonterning.
Nu er fonden klar til brug.
Tips: Der er mange penge at spare ved at købe en hel fisk og selv skære den ud! Desuden får man jo fiskeben til at koge en fiskefond på.
Grønsagerne til fiskesuppen vaskes og ordnes.
Herefter skæres de i tern og sauteres godt igennem i en gryde med lidt olie.
Når løg og de øvrige urter er blanke og ser varme ud hældes fiskefonden eller vand og bouillonterning på.
Kog suppen indtil alle urterne er godt møre.
Blend suppen grundigt i en blendermed eller med en stavblender.
Hæld den blendede suppe tilbage i gryden og kog op.
Damp fisken ved svag varme i lidt vand med salt eller lidt hvidvin - pas på den ikke får for meget!
Det er bedre at tage fisken af varmen, inden den her helt færdig og lade den trække færdig i eftervarmen.
Anret fisken i midten af en dyb tallerken og hæld den varme suppe uden om.
Pynt med en kvist krydderurt - f.eks. kørvel.
Sprød salatsandwich
4 baguettes
1 bakke blandede salater
Lidt hvidløgsmayo eller hjemmelavet pesto.
Varm brødene og smør dem med hvidløgsmayo eller pesto. Læg den skyllede salat på.