¼ dl røde linser
½ stk løg eller porre
1 lille kartoffel
1 tsk blød plantemargarine
½ stk bouillonterning
2 ½ dl vand
¼ ds flåede tomater
¼ fed hvidløg
1 stk laurbærblad
¼ stk citron til at smage til og pynte med
evt. salt
hvid eller sort peber
persille
Skyl linserne.
Pil og skræl løg eller porre og kartofler.
Skær løg eller porre, kartofler og tomater i mindre stykker.
Svits løg eller porre i margarinen i en gryde.
Tilsæt vandet og resten af ingredienserne og lad det koge 15-20 min.
Smag til med 1 spsk citronsaft.
Pynt med tynde citronskiver og hakket persille.
Server hertil brød med ost, råkostsalat med dressing og slut af med en frugt eller dessert.
Næringsindhold i 1 portion linsesuppe, 1 skive groft brydebrød, 1 portion æble med mandellåg
kj 2560, kcal 610, fibre 12,1g, fedt 19,6g (28E%), mættet fedt 2,9g, flerumættet fedt 7,5g, P/S 2,6, kolesterol 0.
Næringsindhold i 1 portion linsesuppe, 1 portion råkostsalat med ½ spsk cranks dressing, 1 stykke knækbrød med blød plantemargarine og 1 skive ost (30+/ 17% fedt), 1 banan
kj 2180, kcal 520, fibre 12,5g, fedt 15,2g (26E%), mættet fedt 4,1 g, flerumættet fedt 5,9 g, P/S 1,4, kolesterol 10 mg