1 kg lammekød fra bov eller bryst
3 gulerødder
1 pastinak
2 porrer
100 g ris
2-3 fed hvidløg
2 laurbærblade
50 g smør
salt
peber
Legering:
2 ½ dl piskefløde
1 æg
Pynt:
1 bdt Persille
Grøntsagerne renses og hakkes i grove stykker.
Læg kødet i en gryde, hæld vand i så det dækker kødet og lad det koge i 30 min.
Skum urenhederne fra og tag kødet op.
Gem væsken
Kødet skæres i tern og svitses i smør
De grofthakkede grønsager tilsættes, og væsken kommes i gryden sammen med risene.
Kog suppen, til risene er møre.
Det tager ca. 15 min.
Smag til med salt og peber, og tag gryden af varmen
Legering:
Del ægget.
Pisk æggeblommen sammen med fløden, og kom det i suppen
Suppen opvarmes igen, men den må ikke komme i kog