200–300 g fersk laks
½ porre
½ fennikel
2 gulerødder
4 mellemstore kartofler
100 g helbladet spinat
smør til stegning
7 dl fiskebouillon(vand + terning)
2 dl piskefløde
1 dl hvidvin
salt
hvid peber
Pynt:
1 spsk fintklippet purløg
Skær porren i tynde ringe og snit fennikel og gulerødder fint. Skær kartoflerne i terninger og spinaten i strimler. Steg grønsagerne forsigtigt i smør i en gryde, uden at de tager farve. Tilsæt bouillon, fløde og vin. Lad det koge for svag varme 15–20 minutter.
Skær laksekødet i mundrette stykker og kom dem i suppen. Lad laksekødet koge med 1-2 minutter. Smag suppen til med salt og nymalet hvid peber.
Server suppen varm i dybe tallerkner med et drys af friskklippet purløg.