Logo

Laksesuppe med grønsager

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Laksesuppe med grønsager

 

Ugens fiskeret er en nem suppe med saftige stykker laks helt uden ben.

4 personer. Arbejdstid: 30 min. Kogetid: ca. 30 min.

 

#

500 g laksefilet

1 tsk salt

½-¾ kg kartofler

1 stor gulerod

2 løg

1 liter fiske- eller grønsagsbouillon (eller vand)

2 laurbærblade

10 stk. allehånde

salt og friskkværnet peber

1-2 spsk citronsaft

frisk dild

Tilbehør: evt. brød

*

 

Skær skindet af laksen, og fjern evt. ben med en pincet.

Skær laksen i terninger på ca. 2x2 cm, læg dem på en tallerken, og drys med salt.

Dæk til, og sæt i køleskabet.

 

Skræl kartoflerne, og skær dem i terninger.

Skræl guleroden, og skær den i tynde skiver.

Pil løgene, og skær dem i skiver fra top til rod.

Varm bouillon eller vand op, og kog kartoflerne i 10 min.

Tilsæt derefter gulerødder og løg.

Kom laurbærblade og allehånde i et kaffe- eller tefilter, og luk med kødsnor.

Læg det i suppen, og kog videre i ca. 7 min., til alle grønsagerne er møre.

Kasser krydderierne i filteret.

 

Vend lakseterningerne i den varme suppe, læg låg på, og lad den simre i 3-4 min.

Sluk, og lad laksen trække færdig i suppen i ca. 5 min.

Smag suppen til med salt, peber og citronsaft.

Drys med dild, og server straks, evt. med brød.

 

Kilde: Hjemmets bedste MAD og Sandra Leigh Draznin

 


 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 4,8 (4 stemmer)
Siden er blevet set 4.137 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Danmarks søer og åer er forurenede, gør Magnus Heunicke nok?
Foreslå nyt svar
Effektiv reklame - klik her