20 frisk kogte muslinger
300 g dampet laks i tern på 2x2 cm
100 g hakket løg
150 g skivede markchampignon
200 g grøn peberfrugt i tern
1 rød chili, finthakket uden kærner
25 g tørret svampe, opblødte og groft hakket.
3 dl hvidvin
1 l. Kogelage fra muslinger og laks
2 dl fiskebouillon
3 dl fløde
Salt
Peber, friskkværnet
Vask og rens muslingerne godt. Smelt lidt smør i en tykbundet gryde. Svits lidt løg til de er blanke, kom muslingerne i, hæld hvidvin og fiskebouillon på og lad det koge i ca. 8 minutter. De muslinger der ikke åbner sig, smides væk.
Muslingerne tages op, og laksestykkerne koges i 2 minutter i samme lage. Laksestykkerne tages op og lagen sigtes.
Smør og olie varmes i en tykbundet gryde. Sauter løg, champignon, svampe og chili. Tilsæt herefter hvidvin og fiskebouillon, lad det koge i ca. 20 minutter. Tilsæt fløden og kog suppen op. Smag til med salt og peber samt citronsaften. Fordel muslinger og laksen i dybe varme tallerkner, og hæld den varme suppe over.
Pynt med krydderurter.