ca. 8 personer
8 ferskner
¾ ltr vand
175 g sukker
400 g hindbær
saft af 2 citroner
4 æggeblommer
150 g sukker
1 stang vanilje
5 dl cremefraiche
Ferskner
Blancher fersknerne i kogende vand nogle få minutter. Tag dem op i en skål med koldt vand og flå skindet af. Kog vand og sukker sammen og kom hindbærrene i. Lad dem koge op et øjeblik. Tilsæt citronsaften og lad fersknerne koge i lagen i 5 min. Tag dem op i en skål og lad dem køle af i lagen.
Vaniliecreme
Pisk æggeblommer og sukker til skum og tilsæt vaniljekornene og creme fraichen.
Anretning
Anret fersknerne i en dyb tallerken med hindbærsauce ved. Hæld en smule af cremen over og server resten separat. Pynt eventuelt med friske bær.
Tips
Fersknerne kan koges dagen før, men tages ud af køleskabet i god tid, så de har stuetemperttur ved serveringen.