5-6 mellemstore løg
½-1 fed finhakket hvidløg
20 g smør/margarine
1 ¼-1 ½ l suppe
fransk suppevisk
evt. 1-2 løvstikkeblade
salt, friskkværnet peber.
Tilbehør: gratineret ostebrød.
Pil løgene og hvidløg. Hak dem ret fint.
Smelt fedtstoffet i en tykbundet gryde.
Kom løgene i, og lad dem dampe uden at brune, til de er klare.
Tilsæt suppe.
Bind en suppevisk sammen og læg den i suppen.
Kog suppen under låg 15-20 min.
Tag suppevisken op.
Smag suppen til med salt og peber.
Gratinerede ostebrød:
4 tynde skiver franskbrød, smør, 4 skiver ost el. 6 spsk reven ost.
Smør franskbrød med smør.
Læg en skive ost på hver skive brød el. drys drys reven ost over.
Læg brødene på en bageplade og sæt dem på øverste rille i ovnen ved 225° til osten er smeltet og lidt gylden, 6-8 mln.
I den berømte franske løgsuppe fra de »gamle« haller lægges franskbrødsskiverne med ost oven i suppen.
Derefter gratineres suppen i ovnen ved 250°, til osten er gylden.
Anvend emmentalerost.