Osteboller:
50 g hvedemel
1 æg
50 g blødt smør
50 g revet ost
lidt revet citronskal
salt
peber
Suppe:
4 store porrer
3 spsk olie
150 g fine ærter
1 l. varm grønsagsbouillon
muskat
salt
peber
2 spsk purløg
Porrerne renses og deles på langs, skylles godt, og skæres i tynde skiver, svitses i olien, og ærterne tilsættes.
Bouillonen hældes over, og det koger 10 min. under låg.
Imens røres smørret skummende med æg, hvedemel, citronskal, salt og peber, ost tilsættes lidt efter lidt.
Hviler 10 min. på køl.
Vand med salt bringes i kog, boller formes med teske, lige som melboller, og simrer 5 min.
Suppen smages til med salt, peber og muskat.
Ostebollerne lægges i suppen, som drysses med purløg før servering. Giv brød til.