4 personer
1 spsk finthakket citrongræs
150 g champignon
2 spsk olivenolie
2 ½ dl kokosmælk
100 g gulerod
100 g broccoli
2 blade kinakål eller spidskål
100 g grønne bønner
50 g bambusskud
2 røde chili
ca. ½ l grønsagsbouillon, se side 21
2 tsk sukker
4 kaffirlimeblade
evt. frisk koriander
For mange år siden befandt jeg mig på den vidunderlige thailandske ø, Koh Samui. Det var før, den blev den store turistmagnet, den er i dag.
Her var jeg i dobbelt forstand langt ude: jeg lå stort set på det yderste i en lille palmehytte
nogle få meter fra det funklende blå hav. Men jeg overlevede, og efter nogle uger kunne jeg nyde
denne dejlige kokossuppe.
* Hak citrongræsset virkelig fint. Skær svampene i skiver. Svits de to ting i olien et par minutter
* Hæld kokosmælken i gryden og læg låg på. Bring suppen i kog.
* Skær guleroden i små bjælker Del broccolien i små buketter Snit kinakålen. Skær bønnerne og bambusskuddene i mindre stykker Kom alle grønsagerne i suppen sammen
med de hele chili. Lad suppen simre under låg 4-5 minutter
* Tilsæt bouillonen og sukkeret og lad suppen koge 2-3 minutter mere. Smag til med salt og peber. Tag gryden af varmen og tilsæt limebladene. Fjern chilierne og drys evt.
suppen med hakket koriander ved serveringen.