Logo

Kokossuppe fra Koh Samui

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

4 personer

1 spsk finthakket citrongræs
150 g champignon
2 spsk olivenolie
2 ½ dl kokosmælk
100 g gulerod
100 g broccoli
2 blade kinakål eller spidskål
100 g grønne bønner
50 g bambusskud
2 røde chili
ca. ½ l grønsagsbouillon, se side 21
2 tsk sukker
4 kaffirlimeblade
evt. frisk koriander

For mange år siden befandt jeg mig på den vidunderlige thailandske ø, Koh Samui. Det var før, den blev den store turistmagnet, den er i dag.
Her var jeg i dobbelt forstand langt ude: jeg lå stort set på det yderste i en lille palmehytte
nogle få meter fra det funklende blå hav. Men jeg overlevede, og efter nogle uger kunne jeg nyde
denne dejlige kokossuppe.

* Hak citrongræsset virkelig fint. Skær svampene i skiver. Svits de to ting i olien et par minutter
* Hæld kokosmælken i gryden og læg låg på. Bring suppen i kog.
* Skær guleroden i små bjælker Del broccolien i små buketter Snit kinakålen. Skær bønnerne og bambusskuddene i mindre stykker Kom alle grønsagerne i suppen sammen
med de hele chili. Lad suppen simre under låg 4-5 minutter
* Tilsæt bouillonen og sukkeret og lad suppen koge 2-3 minutter mere. Smag til med salt og peber. Tag gryden af varmen og tilsæt limebladene. Fjern chilierne og drys evt.
suppen med hakket koriander ved serveringen.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (6 stemmer)
Siden er blevet set 1.711 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Når du skal lave mad, hvad bruger du så?
Effektiv reklame - klik her