Logo

Kartoffelsuppe med porre og basilikum

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

½ kg kartofler
1 porre
2 fed hvidløg
5 friske tomater
2 bouillonterninger
¼ liter piskefløde
1 spsk tørret Basilikum eller 1 potte friskt

Kartoflerne skrælles og skæres i små stykker med tomater, porre og hvidløg. Lægges i en gryde med 2 l. vand og bouillonterninger. Koges mørt, 40-45 min. under låg. Det blendes så godt igennem, så alt er "moset helt ud". Kommes i en gryde og blandes med piskefløden. Dette koges nu langsomt i 10-15 min. Husk at røre i gryden - Det brænder let på! Smages til med salt, friskkværnet peber og basilikum, og koges igennem. Hvis man har friskt basilikum, plukkes bladene fra og lægges i suppekopperne. Suppen skal være kraftig i smagen.
Men pas på! Det er en meget mættende suppe, så bruges den til forret, skal hovedretten være let!

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (6 stemmer)
Siden er blevet set 2.105 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Danmarks søer og åer er forurenede, gør Magnus Heunicke nok?
Foreslå nyt svar
Effektiv reklame - klik her