500 g tørrede, hvide bønner
2 liter vand
500 g bacon
3 spsk olie
2 løg
3 gulerødder
250 g blegselleri
2 porrer
2 fed hvidløg
3 kviste frisk timian
2 chilipeberfrugter
250 g kartofler
500 g hvidkål
2 dåser flåede tomater
Salt og peber
Bønnerne sættes i blød i 2 liter vand natten over.
Baconstykket skæres i tern.
Sværen skæres fra.
Baconternene steges i olie ved svag varme i en suppegryde.
Løg og gulerødder skæres i tern.
Selleri og porrer skæres i skiver.
Alle grønsagerne kommes i gryden sammen med hvidløg og timian, og det hele brunes lidt.
Bønnerne samt udblødningsvandet og chilipeberfrugterne tilsættes.
Suppen koger under låg i 1 ½ time.
Kartoflerne skrælles og skæres i tern.
Hvidkålens stok fjernes, og hvidkålen snittes i strimler.
Kartofler, hvidkål og flåede tomater kommes i gryden, og suppen koger i endnu 30 minutter under låg ved svag varme.
Suppen smages til med salt og peber.
Suppen serveres med ostegratineret brød eller grovflûtes.