Zuppa con la verza - En meget populær suppe i hele Italien. Den er sund og smagfuld.
1 lille hvidkålshoved
2 løg
3 fed hvidløg
100 g italiensk pancetta (saltet flæsk)
1 spsk olivenolie
1 chilipeber (pepperoncino)
1 ½ liter vand eller suppe
4 skiver italiensk brød
1 fed hvidløg
jomfruolivenolie
Snit hvidkålen fint, undlad at bruge stokken, hvis den er for hård.
Rens og snit løg og hvidløg meget fint.
Skær pancettaen i meget fine strimler.
Svits løg, hvidløg og pancetta i olivenolie under omrøring i en rummelig gryde.
Tilsæt den snittede hvidkål og svits den, til den falder sammen.
Tilsæt kogende vand eller suppe og lad suppen småkoge under låg i tre kvarter eller en time.
Server det italienske brød ristet, gnedet med hvidløg og overhældt med olivenolie til.
Variant:
I stedet for at serverer brød til suppen kan man i de sidste 20 minutter af suppens kogetid tilsætte 4 spsk italienske arborioris og koge dem møre i suppen.