Logo

Hvidkålssuppe

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Zuppa con la verza - En meget populær suppe i hele Italien. Den er sund og smagfuld.

1 lille hvidkålshoved
2 løg
3 fed hvidløg
100 g italiensk pancetta (saltet flæsk)
1 spsk olivenolie
1 chilipeber (pepperoncino)
1 ½ liter vand eller suppe
4 skiver italiensk brød
1 fed hvidløg
jomfruolivenolie

Snit hvidkålen fint, undlad at bruge stokken, hvis den er for hård.
Rens og snit løg og hvidløg meget fint.
Skær pancettaen i meget fine strimler.
Svits løg, hvidløg og pancetta i olivenolie under omrøring i en rummelig gryde.
Tilsæt den snittede hvidkål og svits den, til den falder sammen.
Tilsæt kogende vand eller suppe og lad suppen småkoge under låg i tre kvarter eller en time.
Server det italienske brød ristet, gnedet med hvidløg og overhældt med olivenolie til.

Variant:
I stedet for at serverer brød til suppen kan man i de sidste 20 minutter af suppens kogetid tilsætte 4 spsk italienske arborioris og koge dem møre i suppen.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (5 stemmer)
Siden er blevet set 10.490 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Når du skal lave mad, hvad bruger du så?
Effektiv reklame - klik her