2 kg flæskebov, nakkekam, stribet flæsk eller rygben
¾ kg medister
ca. 3 l. vand
1 tsk det tredje krydderi
evt. 1 løg
3-5 peberkorn
1 nellike
ca. 1 kg hvidkål
2-3 gulerødder
4 kartofler
1-2 porrer
evt. hakket persille
evt. 1 spsk salt
Kødet kan være fersk eller letsaltet.
Kød eller rygben dækkes med kogende vand, tilsættes det tredje krydderi og evt. 1 løg, hvori stikkes hele krydderier, samt 1 spsk salt, hvis kødet er fersk. Suppen skummes.
Kødet koger sagte under låg ca. 1 ½ time.
Medisterpølsen koges med de sidste 10 min.
Suppen sies, og den snittede hvidkål samt de ituskårne urter koges i suppen, til de er møre.
Suppen drysses evt. med persille og serveres til kødet sammen med rugbrød og sennep.
Tips: Nøgleben er også fine at bruge til suppen i stedet for fx. rygben.
Hvis der er for lidt kød, kan der foruden det kogte kød, serveres sylte
eller alm. kogte pølser til suppen