Logo

Hvidkålssuppe - gammeldags

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

2 kg flæskebov, nakkekam, stribet flæsk eller rygben
¾ kg medister
ca. 3 l. vand
1 tsk det tredje krydderi
evt. 1 løg
3-5 peberkorn
1 nellike
ca. 1 kg hvidkål
2-3 gulerødder
4 kartofler
1-2 porrer
evt. hakket persille
evt. 1 spsk salt
 
Kødet kan være fersk eller letsaltet.
Kød eller rygben dækkes med kogende vand, tilsættes det tredje krydderi og evt. 1 løg, hvori stikkes hele krydderier, samt 1 spsk salt, hvis kødet er fersk. Suppen skummes.
Kødet koger sagte under låg ca. 1 ½ time.
Medisterpølsen koges med de sidste 10 min.
Suppen sies, og den snittede hvidkål samt de ituskårne urter koges i suppen, til de er møre.
Suppen drysses evt. med persille og serveres til kødet sammen med rugbrød og sennep.
 
Tips: Nøgleben er også fine at bruge til suppen i stedet for fx. rygben.
Hvis der er for lidt kød, kan der foruden det kogte kød, serveres sylte
eller alm. kogte pølser til suppen

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 4,9 (15 stemmer)
Siden er blevet set 10.087 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Når du skal lave mad, hvad bruger du så?
Effektiv reklame - klik her