Opskriften på fiskesuppe med appelsin giver retten masser af
smag. Glæd dig til nyde smagen af de fisk du vælger. Ugens fiskeret er en suppe; brug den fisk der er bedst og billigst
spørg din fiskehandler.
Arbejdstid: 20 min.
Koge/stegetid: 25 min. Ikke fryseegnet. 2 personer. Er du alene så halver
portionen.
300 g filet af fisk
(fx havkat, laks, fjæsing, rødtunge, rødspætte)
1 løg (fintsnittet)
1 spsk olie
2 stilke bladselleri
(fintsnittet)
1-2 fed hvidløg
(finthakket)
1 dl hvidvin
1 dåse hakkede
tomater
½ liter
fiskebouillon
1 appelsin
(usprøjtet)
salt og peber
Tilbehør: persille
og brød
*
Steg løgene bløde og
blanke i en gryde med olie og tilsæt bladselleri og hvidløg.
Lad det simre under
omrøring et par min. og tilsæt vin, tomater, bouillon, fintrevet appelsinskal,
appelsinsaft, salt og peber.
Giv det et opkog,
skru ned og lad suppen simre 15 min.
Skær fisken ud i
mundrette stykker og krydr dem med salt og peber.
Læg dem i suppen,
vend forsigtigt rundt og lad det simre meget stille 3-5 min.
Server med hakket
persille og brød.
TIPS: Rist evt brødet
let og gnid det et overskåret fed hvidløg.
Fiskesuppe er stærkt undervurderet. Det smager fantastisk,
er genial gæstemad, og køber du en god fiskefond, er suppen en ret med masser
af smag og kraft.
Se de andre gode opskrifter på skønne supper her
Kilde: Hjemmets bedste MAD og Sandra Leigh Draznin