Champignonsuppe
#
500 g champignon
1 løg
smør eller margarine
salt og hvid peber
1½ spsk hvedemel
1,25 l grundsuppe eller 3-4 bouillonterninger
1 dl fløde (evt lidt mindre)
*
Hak champignoner og løg ret fint sammen og lad det snurre lidt i 2-3 spsk smør eller margarine.
Drys med salt, peber og hvedemel og rør godt.
Spæd den kogende suppe eller 1,25 l kogende vand, tilsat bouillonterninger, lidt efter lidt.
Lad det koge sagte 5-6 minutter og rør fløden i.
Varme artiskokbrød
#
4 skiver formfranskbrød
smør eller margarine
4 skiver ferskrøget skinke
8 artiskokhjerter - friskkogte - se Tillæg eller fra dåse
4 store skiver mild, fed ost
*
Rist brødskiverne på begge sider i smør eller margarine og læg dem i smurt, ildfast fad.
Læg 1 skive ferskrøget skinke og 2 overskårne artiskokhjerter på hver og dæk med ost.
Gratiner brødene 5-6 minutter ved 250 °C.
Server dem straks.