Med champignon og søde, saftige cherry tomater står smagen
af sommer på bordet. Server som forret eller tilbehør • Dressingen indeholder kun lidt fedt, hvilket gør salaten
meget kaloriefattig.
Tilberedning 20 min. 4 portioner
# Råvarer til Champignonsalat:
500 g champignon
8 cherry tomater
1 bundt purløg
DRESSING:
½ dl vand
1 brev urtete
2 spsk urtevineddike
¼ tsk honning
1 spsk stærk sennep
salt og peber
4 spsk olie
* Fremgangsmåde:
1 Bring vandet i kog, læg teposen i og lad den trække i 5
min.
Tag teposen op og rør teen med vineddike, honning, sennep,
salt og peber til saltet er opløst. Rør til slut olien i.
2 Skyl og tør purløg og hak det fint.
Bland halvdelen af purløget i dressingen.
3 Børst champignon rene.
Skær det yderste på foden af og skær svampene i tynde
skiver.
Fordel svampene på fire tallerkener og hæld dressingen over.
4 Skyl tomaterne og del dem i halve.
Læg dem rundt om svampene på tallerkenerne.
Drys med salt og peber og resten af purløget.
Server sammen med toast og smør som forret eller som
tilbehør til den varme ret.
Tips & råd
Kært barn hor mange navne. Cherry tomater kaldes også
cocktailtomater eller partytomater. Det er den mindste sort af tomater og den
kan købes året rundt. Disse mini-tomater smager lidt sødere end større tomater
og gør sig bedst rå som garnering eller i salater. Hvis børnene ikke er så
meget for at spise grønsager, kan man prøve at lokke dem med de søde små
tomater og på den måde overbevise dem om, at sunde grønsager kan smage godt.
VARIATION
Erstat tomaterne med reven zucchini og strimlet frisésalat.
Kompletter dressingen med 2 spsk fløde.
PR. PORTION: Energi: Kcal 173 = kJ 726
Kulhydrat 9 g Protein 5 g Fedt 13 g (68%) Fibre 3 g