#
1 porrer
2 stilke bladselleri og bladselleriblade til drys
2 gulerødder
2 dl hvidkål
1 fed hvidløg
2 spsk olivenolie
1 liter vand eller fiskebouillon
1 dåse hakkede tomater
500 g skrubbefilet
Havsalt og Peber fra kværn
Tilbehør: Groft brød eller flutes
*
Rens, skræl og skyl porre, gulerødder, hvidkål og bladselleri.
Skær porren, gulerødderne, hvidkålen og bladsellerien i små tern.
Hak hvidløget fint.
Varm olien op i en gryde, og svits porrer, bladselleri og hvidløg i et par minutter under omrøring.
Tilsæt tomater og vand eller bouillon, kog suppen op, og lad den koge 5 min.
Skær skrubbefilterne i tern, og kom dem i suppen.
Lad suppen simre endnu 2 min.
Smag til med salt og peber.
Server suppen straks med brød, og drys med bladselleriblade.
Tips: I stedet for skrubbe kan du bruge ising eller rødspætte.