Du skal bruge en god stor pose med fiskeben – det skal være fra fladfisk, torsk og lignende. Ørred og laks duer ikke – de kan blive bitre når de koges mere end 20 minutter.
Ben og urter (fx lidt gulerødder, porretoppe, løg, løgskaller m.v.) steges i smør på en glohed pande uden at branke. Lad det blive så mørkt som muligt.
Ben og urter kommes i en gryde og dækkes med hvidvin og koger med låg ½ time og uden låg i en time.
Bisquen sies og koges ned med fløde.
Blåmuslinger kommes ved 20 min før suppen er færdig. ALLE muslinger, der ikke er åbnede, sorteres fra - da de er dårlige.
Laksen blendes sammen med 2 æggehvider og lidt fløde til en tyk konsistens. ( Du kan eventuel hakke lidt dild og lidt løg helt fint og røre op i). Med en teske laves der små boller af farsen, der koges i hvidvin. Ikke for meget væske – så hellere koge af flere gange. Væsken sies og kommes ved suppen.
Tallerkenerne pyntes lige før servering med rejer, 2 muslinger, tyndt skiveskårne champignons og lidt frisk brøndkarse.
HUSK at lave check på de gæster, der ikke kan spise skaldyr.
--