75 g blancherede brændenælder
1 lille håndfuld spinat
3 dl lys hønse- eller grønsagsbouillon
4 spsk fed cremefraiche
1 spsk æbleeddike
½ æggeblomme
2 skiver brød
1 spsk rygeost
25 g ræddike - skåret i tynde skiver
1 spsk olivenolie
1 spsk citronsaft
*
Sådan laves brændenældesuppe
Hak de blancherede brændenælder groft og sauter dem i en gryde i lidt olivenolie. Kog bouillonen op.
Kom spinat og brændenælder i blenderen, hæld bouillonen over og blend til en ensartet grøn farve.
Kom cremefraiche, æggeblomme og æbleeddike i blenderen og blend til suppen er skummende.
Hæld suppen tilbage i gryden og varm op - uden at den koger.
Smag til med salt og peber og evt. lidt citronsaft.
Rist brødet på en tør pande eller på en brødrister.
Mariner ræddikeskiverne i citronsaft, olivenolie, groft salt og peber.
Smør rygeosten på det sprøde brød og kom ræddikeskiverne på.
Server brændenældesuppen i en varm tallerken sammen med det sprøde brød med rygeost og ræddike.