500 g friske blåmuslinger
12 østers
4 jomfruhummere
300 g torskefilet
2 dl tør hvidvin
2 hakkede skalotteløg
8 spsk piskefløde
finthakkede urter efter smag: dild, kørvel, purløg, persille og timian
50 g smør
Muslingerne må ikke være for store, men skal derimod være tunge, der betyder at de er fulde af saltvand og levende.
De renses med en stiv børste, hvis nogle ikke vil lukke sig, bør de kasseres.
Muslingerne kommes i en gryde med vinen og skalotteløg.
Dampes åbne under låg i ca. 10 min., ide gryden rystes et par gange undervejs.
Muslingerne tages ud af skallen, og hvis nogle ikke har åbnet sig kasseres de også.
Suppen sies over i en gryde.
Østers åbnes, så saften fra dem opsamles i samme gryde.
De åbne østers gemmes sammen med muslingerne.
Halerne pilles ud af jomfruhummerne og de deles i to på langs, idet den sorte tarm samtidig fjernes.
Torsken skæres i tern ca. 1.5 x 1.5 cm.
Fonden (suppen) koges uden låg til den er reduceret til ⅔ over kraftigt blus.
Smørret piskes i den varme, men ikke kogende suppe i små klumper.
Torsk og skaldyr tilsættes.
Det må stadig ikke koge, men snurre svagt i 4 min.
Smages til med salt og peber.
Fløden piskes let og vendes i, urterne tilsættes og suppen serveres straks.