1 l. kraftig klaret oksebouillon
400 g kalveskank
1 pk. smør
2 porrer
concassé af 2 tomater
pastadej
10 g peberrod
2 gulerødder
½ knoldselleri
2 pastinakker
Pastadej:
180 g semola
60 g hvedemel
2 æg
1 tsk olie
Det hele blandes og æltes godt sammen, til konsistensen er smidig - stilles til hvile.
Skanken brunes, 1 porre, 1 gulerod, 1 knoldselleri, 1 pastinak i grove tern koges i bouillonen, til det hele er mørt.
Bouillonen sigtes, og kødet pilles fra skanken.
Resten af urterne skæres i tern (1x1 cm) og koges let møre i bouillon.
Kødet smuldres, 2 dl bouillon nedkoges og monteres med smør og revet peberrod, smages til med salt og peber.
Pastadejen rulles tyndt ud, 1 stor spiseskefuld lægges på pastaen, som stikkes ud i en stor cirkel.
Denne foldes til en halvmåne, og pastaen trykkes i rundingen, og enderne samles på midten modsat åbningen.
Tortellinierne koges møre i saltet vand.
Bouillonen koges og serveres i dybe tallerkener, urterne tilsættes den varme suppe, tortellinierne lægges i, og der drysses med tomat tern.